Marc

november 11, 2022

Na enkele maanden het uiteindelijke resultaat van de atlas behandeling van afgelopen zomer:

Ik ben nog steeds erg tevreden over de behandeling en de volgende dingen merk ik op:

Geen last meer van de boven rug tijdens autoritten en ook niet tijdens lange autoritten. Geen kussentje meer nodig in mijn autostoel om de boven rug tussen de schouderbladen te ontlasten. In het begin voelde ik het nog af en toe knellen in de boven rug maar sinds enkele maanden is deze last helemaal weg.

Geen last meer van mijn heupen en onderrug als ik op een schuine stoep loop. Voorheen had ik dat altijd wel. Ook strandwandelingen een kant op waren vervelend door de scheve bekkenstand. Ik had altijd het gevoel dat mijn linkerbeen veel langer was dan mijn rechterbeen en vond ook altijd met linker been sterker dan het rechterbeen. Dat gevoel is nu weg.

Een sportmasseur waar ik een tijd geleden was voor een knieblessure heeft mijn bekken gecontroleerd en zag ook geen beenlengteverschil. Het bekken staat dus netjes recht en ik loop nu beter. Zelfs hardlopen gaat nu weer. Terwijl ik dat eigenlijk niet meer kon zonder op allerlei plaatsen last te krijgen.

Mijn nek staat nu bijna helemaal recht. Die stond afgelopen zomer veel meer scheef dan nu. Mijn rug is zich waarschijnlijk nog steeds verder aan het herstellen en ik hoop uiteindelijk helemaal van de scoliose af te zijn. Nu valt het mij op dat heel veel mensen een scheve nek hebben om welke reden dan ook. Soms vertel ik deze mensen als ik ze beter ken over mijn ervaring met deze atlas methode.

Het draaien van de nek ging meteen na de eerste behandeling veel beter. Al merk ik dat ik op de fiets nog steeds om kijk naar een kant (de linkerkant) omdat het nog steeds in mijn systeem zit dat ik voorheen niet goed naar rechts om kon kijken. Het draaien van de nek is dus erg goed nu en even soepel van links en naar rechts.

Voorheen kraakte mijn nek nogal eens tijdens het draaien. Dat is nu veel soepeler en is de afgelopen maanden veel soepeler geworden. Ook had ik vaak last van de rechter monnikskapspier en moest mijn vrouw die vaak los masseren als die vast zat. Nu heb ik daar geen last meer van.

Mijn lichaamshouding is verbeterd. Mijn schouders lijken meer naar achteren te zijn gedraaid in plaats van naar binnen.

Verder gaat ook alles prima en ik ben zeer tevreden! Groeten, Marc Schoenmakers

 

Atlas PROfilax

Henriette Reineke werkt in praktijk light-Journeys met verschillende methodes. De AtlasPROfilax methode is zeer effectief bij nek-en rugklachten, hoofdpijn en migraine, whiplash, hernia, lage rugklachten, beenlengteverschil, knieklachten en uitstralingspijnen.

Nieuws & Updates

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Vragen? Chat met mij