Leverreiniging -volgens Andreas Moritz

juli 15, 2020

Raadpleeg je arts voordat je de lever reiniging toepast. (Op internet is veel informatie te vinden over deze leverreiniging).

Het schoonmaken van de galkanaaltjes in de lever is de meest krachtige procedure die u kunt toepassen om uw gezondheid te verbeteren. Voorafgaand aan de leverreiniging is het aan te raden 1 of 2 weken 3x daags nier-blaasthee te drinken.

“Het reinigen van de lever om zodoende galstenen te verwijderen verbetert de spijsvertering, die toch de basis is van uw hele gezondheid is, op dramatische wijze. U kunt er ook op rekenen dat uw allergieën verdwijnen, steeds meer bij iedere reiniging die u doet! Het klinkt ongelooflijk, maar de kuur elimineert ook schouder, bovenarm- en bovenrugpijn. U heeft meer energie en u voelt zich veel beter.

De taak van de lever is (onder meer) om gal aan te maken, ongeveer 0.7 liter per etmaal! De lever zit vol buisjes (galbuisjes) die de gal afvoeren naar één grote buis (de algemene galbuis). Deze is gekoppeld aan de galblaas, die als opslagplaats fungeert voor de gal. Het eten van vetten of eiwitten geeft een signaal aan de galblaas om haar inhoud te legen na zo’n twintig minuten, en de opgeslagen gal wordt uitgestort in de twaalfvinger darm.
Bij veel mensen, ook kinderen, zijn de galkanaaltjes verstopt door galsteentjes. Sommigen ontwikkelen een allergie of huiduitslag, maar anderen hebben geen directe symptomen. Zelfs wanneer de galblaas wordt doorgelicht is er niets te zien. Geen wonder, want ze zitten niet in de galblaas. Dat niet alleen, maar de meeste zijn te klein en niet verkalkt, dus kun je ze ook niet zien op een röntgenfoto.

Er zijn zeker zes soorten galstenen, waarvan in de meeste ook cholesterolkristallen zitten. Ze kunnen allerlei kleuren hebben: zwart, rood, wit, groen ,of bruin., De groene krijgen hun kleur van een laagje gal aan de buitenkant.

Op de foto is te zien dat veel stenen onbekende voorwerpen in zich hebben. Zijn dat overblijfselen van zuigwormen? Je kunt ook zien dat vele gevormd zijn als een kurk met langwerpige groefjes bovenop. We kunnen ons goed voorstellen hoe de galbuisjes verstopt raken door zulke vormen. Andere stenen zijn samengesteld uit heel veel kleintjes – wat erop duidt dat ze hergroepeerden in de galbuisjes na de laatste reiniging. In het midden van iedere steen vinden we een klont bacteriën, wat volgens de geleerden betekent dat een dood stukje parasiet de eerste aanleiding zou zijn voor het vormen van zo’n steen.
Terwijl de stenen groeien en in aantal toenemen zorgt de terugwerking op de lever ervoor dat die minder gal aanmaakt. Stelt u zich eens voor dat uw tuinslang verstopt is met knikkers. Er stroomt dan veel minder water doorheen, wat tot gevolg heeft dat de slang de knikkers ook weer moeilijker kwijtraakt. Bij galstenen gaat er veel minder cholesterol uit het lichaam, en het cholesterol niveau zal omhooggaan.
Omdat galstenen poreus zijn kunnen ze allerlei bacteriën, cysten, virussen en parasieten oppikken die door de lever gaan. Op die manier worden er broedplaatsen voor infecties gevormd, die het lichaam steeds maar weer voorzien van een nieuwe stroom bacteriën. Geen maaginfectie zoals een maagzweer, of opgezette ingewanden kan voorgoed genezen worden zonder eerst deze galstenen uit de lever te verwijderen.

Reinig uw lever tweemaal per jaar!

Ingrediënten:

  • Epsom zout (bitterzout) 4 eetlepels
  • Olijfolie Een half kopje (lichte olijfolie gaat gemakkelijker)
  • Vers roze grapefruit 1 grote of 2 kleine, genoeg voor 2/3 tot 3/4 kop sap
  • Ornithine 4 tot 8 capsules*
  • Groot plastic rietje om te helpen de drank te drinken

 

Uitvoering:
Kies een dag uit, bijvoorbeeld de zaterdag, voor de reiniging, zodat u in staat zult zijn de volgende dag te rusten. Neem geen medicijnen, vitaminen of pillen waar u ook zonder kunt; die kunnen bij zo’n kuur alleen maar tegenwerken. Neem een licht ontbijt zonder vet en een lichte lunch, met fruit, vruchtensap, brood en honing.

*om er zeker van te zijn dat u kunt slapen. Sla dit niet over, anders kunt u de slechtste nacht van uw leven hebben!

14:00 uur: Eet of drink niet meer na dit uur. Als u zich hier niet aan houdt kunt u zich later behoorlijk ziek voelen.
Houd uw bitterzout bij de hand. Meng 4 eetlepels in 4 kopjes water en giet dit in een kan. Dit is genoeg voor vier porties van 3/4 kop elk. Zet de kan in de koelkast om ijskoud te worden (dit is alleen maar voor het gemak en de smaak).

18:00 uur: Drink één portie ( 3/4 kop) van deze ijskoude oplossing. Als u het nog niet van tevoren had klaargemaakt, meng dan 1 eetlepel in 3/4 kop water. U kunt hier nog 1/8 theelepel vitamine C poeder aan toevoegen om de smaak te verbeteren. U kunt ook erna een paar slokken water drinken om uw mond te spoelen.
Zet nu de olijfolie en de grapefruit klaar om op kamertemperatuur te komen.

20:00 uur: Drink nu nogmaals een 3/4 kop bitterzoutoplossing. U heeft niet meer gegeten sinds 2 uur ‘s middags, maar u voelt zich niet echt hongerig. Maak u vast klaar voor het slapengaan. Bij dit proces is timing belangrijk om resultaat te hebben; wees niet meer dan 10 minuten vroeger of later.

21:45 uur: Giet een ½ kop (afgepast) olijfolie in de pot of beker met deksel. Pers de grapefruit met de hand uit in de maatbeker. Verwijder het vruchtvlees met een vork of zeef U dient minstens een ½ kop sap te maken, meer (tot zo’n 3/4 kop) is beter. U kunt het ook aanvullen met wat limonade. Schenk dit sap bij de olijfolie. Sluit de pot goed af en schud stevig tot het geheel waterachtig is (werkt alleen goed met vers grapefruitsap).
Ga nu een paar keer naar het toilet, zelfs al wordt het dan wat later voor uw drank om 10 uur. Wees niet meer dan 15 minuten te laat.

22:00 uur: Drink nu de olie-sap-mix. Neem 4 ornithine capsules met de eerste slokjes om er zeker van te zijn dat u de hele nacht zult doorslapen. Neem er 8 indien u normaal al aan slapeloosheid lijdt. Als u drinkt door het grote zuigrietje lukt het beter om het goedje binnen te krijgen. U kunt eventueel ketchup, kaneel of bruine suiker tussen de slokjes door gebruiken. Neem het mee naar uw slaapkamer als u wilt, maar u moet het wel staande opdrinken. Drink het geheel binnen 5 minuten op (vijftien minuten voor zeer oude of zwakke mensen).
Ga nu meteen liggen. Er komen misschien helemaal geen stenen los als u dit niet doet. Hoe vlugger u gaat liggen hoe meer stenen u eruit krijgt.

Wees dus voordien klaar om naar bed te gaan. Geen tijd om eerst nog even de keuken schoon te maken. Zodra u de mix opgedronken heeft, loopt u naar uw bed en gaat u plat op uw rug liggen met uw hoofd wat hoger op een kussen. Probeer eraan te denken wat er nu gebeurt met uw lever. Tracht heel goed stil te liggen, de eerste 20 minuten. U zou kunnen voelen dat een hele rits steentjes als knikkers door de galbuisjes gaan. U heeft geen pijn, want de galbuisjes zijn open (dankzij het bitterzout!). Ga nu slapen, het verwijderen van stenen zou wel eens kunnen mislukken als u niet gaat slapen.

De volgende dag

De volgende ochtend· Neem bij het opstaan de derde portie bitterzoutoplossing. U kunt eventueel teruggaan naar bed. Neem dit drinken niet voor 06:00 uur.
Twee uur later: Neem de vierde portie bitterzoutoplossing. Drink 1/4 kop van deze mix. U kunt eventueel weer naar bed gaan.
Na nog eens twee uur: nu kunt u weer wat eten. Begin met vruchtensap.
Een half uurtje later wat fruit.
Een uur later kunt u wat anders gaan eten, maar houd het licht en simpel. Tegen de middag moet u zich weer wat beter voelen.

Hoe goed heeft u het gedaan

U kunt verwachten dat u ‘s ochtends diarree heeft. Gebruik een zaklantaarn om in uw stoelgang te zoeken naar galstenen. Zoek vooral naar de groene, want die zijn het bewijs dat het echt galstenen zijn, en niet gewoon voedselresten. Alleen gal uit de lever is erwtengroen. Galstenen komen bovendrijven vanwege het cholesterol binnenin. Tel de stenen allemaal zo goed mogelijk, of ze nu groen of bruin zijn. E(zijn in totaal wel zo’n 2000 steentjes nodig voordat de lever zo schoon is dat u uw allergie, bursitis of bovenrugpijn voorgoed kwijt bent. Door de eerste grote schoonmaak zult u er misschien een paar dagen vanaf zijn, maar als de steentjes van achter naar voren verplaatst worden, kunnen ze u dezelfde symptomen geven. U kunt de reiniging herhalen met steeds twee weken ertussen. Doe dit nooit wanneer u echt ziek bent.

Soms zitten de galbuisjes vol met cholesterolkristallen die geen ronde steentjes hebben gevormd. Ze verschijnen als ‘snippers’ de bovenop de vloeibare stoelgang drijven. Het kan bruin van kleur zijn, met talrijke witte kristalletjes. Dit spul schoonmaken is net zo belangrijk als het verwijderen van stenen.
Hoe veilig is deze leverreiniging? Heel veilig. Mijn mening is gebaseerd op meer dan 500 gevallen, waaronder veel mensen van zeventig en tachtig jaar. Niemand hoefde naar het ziekenhuis; niemand klaagde zelfs over pijn. U kunt er wel behoorlijk ziek van worden voor een dag of twee daarna, hoewel men in al die gevallen het parasieten onderhoudsprogramma verwaarloosd had. Daarom raad ik u echt aan de parasieten en nierspoelingskuren eerst af te maken, voordat u aan de leverreiniging begint.

Gefeliciteerd

U bent van uw galstenen af zonder operatie! Ik mag dan misschien het recept verbeterd hebben, maar ik heb het beslist niet zelf uitgevonden. Het werd honderden, misschien wel duizenden jaren geleden uitgevonden; DANKJEWEL, KRUIDENKENNERS!
Deze procedure staat lijnrecht tegenover veel moderne medische zienswijzen. Algemeen wordt gedacht dat galstenen in de galblaas worden gevormd, niet in de lever. Men denkt dat het er slechts enkele zijn, geen duizenden. Ze worden niet in verband gebracht met iets anders dan galblaaskolieken. Het is begrijpelijk waarom men dit denkt’: tegen de tijd dat u acute pijn krijgt, zitten de stenen in de galblaas, zijn ze groot genoeg en voldoende verkalkt om zichtbaar te zijn op de röntgenfoto, en hebben ze daar een ontsteking veroorzaakt. Als de galblaas dan verwijderd wordt, zijn de acute aanvallen over, maar de bursitis en andere pijnen en verteringsproblemen blijven.

Het is duidelijk hoe het werkelijk zit. Mensen die operatief hun galblaas lieten weghalen krijgen nog steeds heel veel groene, met gal bedekte stenen, en iedereen die de moeite neemt om hun stenen te ontleden zal zien dat de concentrische cirkels en cholesterolkristallen precies overeenkomen met klassieke voorbeelden van ‘galstenen’.”

Atlas PROfilax

Henriette Reineke werkt in praktijk light-Journeys met verschillende methodes. De AtlasPROfilax methode is zeer effectief bij nek-en rugklachten, hoofdpijn en migraine, whiplash, hernia, lage rugklachten, beenlengteverschil, knieklachten en uitstralingspijnen.

Lees ook onze andere artikelen

Expert Report on René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis

Expert Report on René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis

Expert Report on René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis In April 2006, we launched a research study about René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis at our university institute. We examined a total of 114 subjects in this study. The initial evaluation of the data has been...

Lees meer
Hercontroles….. wanneer doe je dat?

Hercontroles….. wanneer doe je dat?

Normaal gesproken gaan we er van uit dat je een atlasprofilax  behandeling maar 1x hoeft te doen. Dan staat je atlas weer in de meest optimale positie. Bij de controle is het check, check, dubbel check. Er zijn echter altijd situaties waarbij de atlas toch iets kan...

Lees meer
Het dagboek voor een Chronisch zieke patiënt

Het dagboek voor een Chronisch zieke patiënt

Veel mensen met een chronisch aandoening, zijn op zoek naar een goede manier om overzicht te krijgen in hun ziekteverloop. Overzicht om te weten of een behandeling effect heeft of niet, of ze zich beter voelen of minder. Het dagboek voor een Chronisch zieke patiënt...

Lees meer

Nieuws & Updates

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Vragen? Chat met mij