Het dagboek voor een Chronisch zieke patiënt

juli 15, 2020

Veel mensen met een chronisch aandoening, zijn op zoek naar een goede manier om overzicht te krijgen in hun ziekteverloop. Overzicht om te weten of een behandeling effect heeft of niet, of ze zich beter voelen of minder. Het dagboek voor een Chronisch zieke patiënt kan hierbij een goede oplossing zijn.

Mijn website bouwer (Rogier Koning) heeft zelf last van Clusterhoofdpijn en is op zoek gegaan naar een manier om op een eenvoudige wijze symptomen, medicatie, therapie, vitamine gebruik of andere zaken te registreren in een digitaal dagboek, het dagboek voor een Chronisch zieke patiënt.
Hij is hieraan begonnen met de overtuiging dat meer inzicht tot betere conclusies zal leiden en stelt zijn app daarom gratis ter beschikking aan iedereen die graag aan zijn eigen inzicht wil werken.

Het dagboek voor een Chronisch zieke patiënt
De app werkt heel eenvoudig. Je stelt via het menu van de app eenvoudig knoppen in, deze kan je laden uit de bijbehorende bibliotheek. Elke knop staat voor een item dat je wil onthouden. Zo zijn er in de bibliotheek 8 groepen aangemaakt:

Symptomen

Medicatie

Alternatieve medicatie

Therapie
Vitamines & Mineralen

Voeding & Drinken

Activiteiten en sport

Homeopathie

In elke groep staan knoppen die je kan gebruiken. Bij symptomen staan zaken als Clusterhoofdpijn, spierpijn, Migraine aanval, Bloedsuikerwaarden, bloeddruk. Mist er een knop dan kan je deze via de website aanvragen en wordt deze aan de bibliotheek toegevoegd zodat jij en andere gebruikers deze daarna zelf kunnen gebruiken.

Op deze manier is op een eenvoudige manier een gereedschap gemaakt waarmee je kan bijhouden wat je zelf belangrijk vindt, of in overleg met je specialist, door eenvoudig even op een knop te drukken.

Belangrijker in de app is het overzicht van alle data die je verzameld. Veel oplossingen hiervoor maken gebruik van agenda’s of geven de gebruiker gemiddelden. “Gemiddeld aantal aanvallen”, “gemiddelde intensiteit”. Dat is niet de meest duidelijke manier om je data te bekijken.

De app maakt hiervoor gebruik van een tijdlijn waarop alle registraties zichtbaar zijn. Hierdoor zie je niet zo zeer de informatie van individuele registraties maar wel het geheel . ( zie afbeelding bericht)

Voor iedereen die deze app wil gebruiken is hij gratis te downloaden via:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.registeryourjourney.app

iPhone: https://itunes.apple.com/us/app/registeryourjourney/id1158818792

Meer informatie kunt U vinden op de website: www.registeryourjourney.com

Atlas PROfilax

Henriette Reineke werkt in praktijk light-Journeys met verschillende methodes. De AtlasPROfilax methode is zeer effectief bij nek-en rugklachten, hoofdpijn en migraine, whiplash, hernia, lage rugklachten, beenlengteverschil, knieklachten en uitstralingspijnen.

Lees ook onze andere artikelen

Expert Report on René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis

Expert Report on René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis

Expert Report on René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis In April 2006, we launched a research study about René-C. Schümperli’s Atlas Prophylaxis at our university institute. We examined a total of 114 subjects in this study. The initial evaluation of the data has been...

Lees meer
Hercontroles….. wanneer doe je dat?

Hercontroles….. wanneer doe je dat?

Normaal gesproken gaan we er van uit dat je een atlasprofilax  behandeling maar 1x hoeft te doen. Dan staat je atlas weer in de meest optimale positie. Bij de controle is het check, check, dubbel check. Er zijn echter altijd situaties waarbij de atlas toch iets kan...

Lees meer
Leverreiniging -volgens Andreas Moritz

Leverreiniging -volgens Andreas Moritz

Raadpleeg je arts voordat je de lever reiniging toepast. (Op internet is veel informatie te vinden over deze leverreiniging). Het schoonmaken van de galkanaaltjes in de lever is de meest krachtige procedure die u kunt toepassen om uw gezondheid te verbeteren....

Lees meer

Nieuws & Updates

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

× Vragen? Chat met mij