Atlasprofilax®

René Claudius Schümperli.

Een doeltreffende en veilige methode zonder manipuleren waarbij de atlas wordt gecorrigeerd. Deze methode wordt ingezet bij nekklachten, rugklachten, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, concentratie problemen, whiplash, hernia, lage rugklachten, instabiel bekken, knie klachten, uitstralings pijnen, beenlengteverschil, vermoeidheid en onverklaarbare pijnen.

Voor wie?

Voor Iedereen die zich herkent in een of meerdere van de onderstaande klachten.
Door de veilige en eenmalige massage van de korte nekspieren vindt er een totale verschuiving plaats in het lichaam. Dit heeft invloed op de stand van het hoofd, bewegelijkheid van de nek, correctie van het bekken en het beenlengteverschil, maar ook in de neuromusculatuur, het zenuwstels en
het hormoonstelsel werkt deze veilige behandeling door. Als men minder pijn heeft in het lichaam en minder blokkades ervaard, heeft dit ook weer een directe positieve invloed op de psyche.


 • whiplashklachten
 • stijve en of pijnlijke nek
 • uitstraling naar arm of tinteling in arm en handen
 • schouderproblemen
 • hoofdpijnen en migraine
 • los kaakgewricht
 • hernia
 • scoliose
 • blokkade in het bewegen van de nek naar de zijkant of naar voren en achter
 • duizeligheid
 • concentratie problemen ( zeker met kinderen die ADHD hebben)
 • zenuwpijnen
 • vermoeidheid
 • lage rugklachten met of zonder uitstraling in het been
 • verschillen in beenlengte en andere lichamelijke compensaties.
 • Knie en voet problemen
 • Slapeloosheid
 • Psychische klachten ( verbetering door opheffen van de scheefstand vd nekwervels)

Mijn ervaring

Ik heb 7 jaar lang last gehad van een zware whiplash. Ongeveer alle mogelijke therapieën die je kunt bedenken, regulier en niet regulier heb ik  ondergaan. Niets hielp langdurig laat staan definitief. In juni 2009 kwam ik in contact met de AtlasPROfilax methode. Na slechts één behandeling kon ik mijn nek weer bewegen, verdween mijn hoofdpijn en kreeg ik steeds meer energie! Dit proces heeft wel een aantal maanden geduurd. Omdat ik zelf zoveel baat heb gehad bij deze methode, pas ik het nu ook toe in mijn praktijk met verbluffende resultaten.

Oorsprong

Bij nagenoeg ieder mens bevindt zich de eerste halswervel (atlas) zich niet in de optimale, natuurlijke positie. Dit kan zo zijn vanaf de geboorte, maar ook ontstaan of verergeren door bijvoorbeeld een ernstige val, ongeluk, klap of whiplash. Deze scheefstand kan leiden tot een reeks van fysieke en psychische klachten. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, meniscus problemen (en andere knieklachten) en beenlengteverschil door bekkenscheefstand.


Gevolgen

Een scheefstand van de atlas verkleint de opening tussen de schedel en de wervelkolom. Hoe groter de vernauwing, hoe meer druk er op het ruggemerg, de hersenzenuwen en andere zenuwen uitgeoefend wordt. Ook de halsslagaders, andere bloedvaten en lymfevaten kunnen door de vernauwing constante druk ondervinden.

Symptomen

De atlas draagt niet alleen de schedel maar speelt ook een centrale rol in de ophanging, balans en controle van de wervelkolom en van het gehele skelet.

Een atlas die uit positie is, kan ernstige verstoringen en veranderingen in het lichaam veroorzaken die onder andere kunnen leiden tot compensaties in de lichaamshouding.  Een scheef bekken is één van de mogelijke gevolgen van een scheefstand van de atlas. Andere symptomen zijn hoofdpijn, duizeligheid, concentratie wat achteruit gaat, migraine, nekpijn, rugpijn, spit, hernia, scoliose, pijn in het heupgewricht, kniepijn, beenlengteverschil door bekkenscheefstand en geblokkeerde wervelkolomzenuwen.


Methode

De zwitserse René Claudius Schümperli- gemotiveerd door zijn eigen lange en pijnlijke geschiedenis met een ontwrichte atlas- heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die de atlas veilig op zijn juiste plaats terug zet in één behandeling.

Met behulp van deze unieke methode wordt de atlas veilig en zonder manipulatie van de wervels in één keer gecorrigeerd. Door de korte nekspieren te behandelen en tevens het hele neuromusculaire gebied te behandelen krijgt de atlas de ruimte om naar zijn natuurlijke positie terug te gaan. In een tweede sessie wordt de stand van de atlas gecontroleerd en krijgt u een aanvullende behandeling en adviezen hoe u het verdere proces te ondersteunen.

Regeneratie

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichamelijke evenwicht zich weer herstellen. Het lichaam begint beter te functioneren en een waardevol proces van regeneratie en zelfheling wordt in gang gezet. Ook andere therapieën kunnen vaak effectiever zijn na een atlas correctie!

Lichaamscellen en organen regenereren niet van de ene op de andere dag. De mate waarin en de snelheid waarmee het herstel plaats vindt, is afhankelijk van de fysieke en psychische conditie van het individu. Iedereen reageert anders op een atlascorrectie. Gezondheidsklachten zullen bij de één relatief snel en opvallender herstellen, terwijl het bij een ander meer tijd vraagt. Vooral het immuunsysteem wordt sterker, maar ook de hormoonhuishouding en emoties kunnen meer in balans komen. Het is een proces.


Reacties na de behandeling

Meteen na de behandeling of in de weken of maanden daarna kunnen meer of minder sterke reacties merkbaar zijn. Dit is een teken dat het lichaam volop bezig is met het proces van regeneratie. Er kunnen reacties optreden zoals vermoeidheid en spierpijn door aanpassing aan de verbeterde houding. Ziektes en klachten die men eerder heeft gehad en die niet volledig zijn “uitgeziekt”, kunnen opnieuw kortstondig opkomen om vervolgens weer te verdwijnen.

Het is daarom belangrijk goed te luisteren naar wat er gebeurt in het lichaam en het proces van zelfgenezing te ondersteunen als het nodig is met massages en eventueel andere therapiën zoals bijvoorbeeld osteopatie.

Ervaring

Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden dat ze vanzelf een rechte natuurlijke lichaamshouding aannemen, dat ze steviger staan omdat het beenlengteverschil weg is. Ook het draaien van de nek voelt vrij en alle richtingen. Vaak kan men ook beter omgaan met stress en beter richting geven aan zijn of haar leven. Mensen ervaren een gevoel van openheid en algemene balans.

kinderen

Ook baby’s en kinderen kunnen al een Atlasprofilax behandeling ondergaan. Het zal hen helpen zo gezond mogelijk op te groeien en zich optimaal te kunnen ontwikkelen.


voor meer informatie

–   Meer ervaringen klik hier.

–   Folder AtlasPROfilax®

–   AtlasPROfilax-website voor uitgebreide info en therapeuten lijst

–   rapport van Dr. Seibel over Atlas PROfilax®

 Voor en na atlasprofilax

Atlasprofilax voor en na

Voor de Atlasprofilax loopt het touwtje niet symmetrich over het lichaam, na de Atlasprofilax behandeling is het lichaam weer in balans el loopt het touwtje wel symmetrisch.

Ervaringen van clienten.

Enkele ervaringen van clienten.. Klik op "Ervaringen Atlasprofilax" om alle reacties te lezen of om er zelf eentje in te sturen.Bericht inhoud: Een niet te bevatten ervaring was het: een zeer prettige wachtruimte met fijne muziek en lekkere geur. Een leuke dame, waar de professionaliteit van afspat, leidt me naar de behandelkamer. Na een intakegesprek gaat het gebeuren: de atlas wordt rechtgezet! Wat een ervaring! Ineens stond ik recht en kon voelen dat mijn gehele voetzool contact maakte met de vloer!! Dit kon ik me überhaupt niet meer herinneren.Na meer dan 30 jaar "geklungel"na een ernstig verkeersongeluk, kan ik weer recht staan en kan mijn lichaam beginnen met herstel. Sorry dat ik het zeg, maar al die chiropractors, podologen, dokters, fysio`s waar ik geweest ben...Niemand zei me ooit dat ik mijn atlas scheef had staan. Ze weten het gewoon niet. En de invloed wat dat heeft op je lichaam is onvoorstelbaar. Dit is allemaal te lezen op de site, dus dat ga ik allemaal niet noemen. Lieve, lieve Henriëtte, dank je, dank je wel!! Een paar vrienden van mij zijn inmiddels ook al bij je geweest en ook zij zijn erg enthousiast. Veel liefs, Maria
Maria Wijnands
Hallo ik ben 20 jaar oud en ben 3 jaar geleden van de fiets gevallen op het ijs en had sindsdien heel veel hoofdpijnklachten, en een heel irritant gevoel in mijn hals en wanggebied. Het was net alsof er een kilo aan vast hing. Sinds ik 1 maand geleden bij Henriette ben geweest voel ik me met de week beter en heb ik ook mijn steunzolen niet meer nodig. Ik had nog maar weinig vertrouwen dat ik nog iets zou vinden dat mij van mijn klachten zou afhelpen. Tot ik dus bij Henriette kwam. Ik wens iedereen dezelfde verlossing van de pijn toe. Ik raad dus iedereen die twijfelt zeker te gaan, het heeft mijn leven in ieder geval gered in mijn ogen want ik had vaak zo veel last dat ik bijna geen leven meer had. Groeten, Roel
Roel
vreselijke spanning kaken en gezicht
je werk, vanuit je hart gegeven, verandert levens. Het mijne in elk geval!
Marieke

Stel je vraag

of bel 076-5426281


  Henriette Reineke, Vossenberg 16, Prinsenbeek