Atlasprofilax®

Beperking  en nekklachten bij het draaien van het hoofd en nek

Beperking en nekklachten bij het draaien van het hoofd en nek

Hoe biedt AtlasPROfilax® een oplossing?

Veel mensen ervaren een beperking en nekklachten in het draaien van de nek en het hoofd naar links, rechts, voor of naar achter. De atlasprofilax methode is een veilige alternatieve methode zonder kraken of manipuleren.  Na de behandeling zult u vrijwel direct ervaren dat het draaien van het hoofd makkelijker gaat in alle richtingen en dat u veel minder spanning ervaart in de nek en schouders.

Atlasprofilax biedt in praktisch alle gevallen een permanente oplossing voor een beperking van het draaien van het hoofd. Het blijkt dat het moeilijk draaien van het hoofd veelal voortkomt uit een draaiing en kanteling van de atlas. Door de specifieke neuro-musculaire massage die de methode van Atlasprofilax gebruikt, wordt dit probleem in één sessie meestal definitief opgelost.

Oefening om te kijken hoe de beweeglijkheid is van uw nek:

Probeert u uw hoofd eens zover mogelijk te draaien naar links en naar rechts. Hoe ver kunt u over uw schouder kijken? Voelt uw veel spanning en een beperking?

Probeert u nu eens uw kin op de borst te bewegen. En daarna zover mogelijk met uw hoofd naar het plafond te kijken. Gaat dit stroef of wordt u er ook duizelig van?

Vrijwel direct na de eerste behandeling kan duidelijk worden gemerkt dat het draaien van het hoofd naar beide kanten weer soepel verloopt. Deze versoepeling blijft bijna altijd ook op langere termijn. Dit zult u ook merken van het naar voren en achteren bewegen van het hoofd.

Wat is AtlasPROfilax® NIET?

De behandeling is een neuromusculaire massage op specifieke punten rondom de schedel. Het is geen gekraak of gemanipuleer en daardoor een hele veilige behandeling. Wereldwijd zijn er al meer dan 2 miljoen mensen behandeld. De behandeling is voor sommigen gevoelig op het moment zelf, daarna niet meer.

Ervaringen na AtlasPROfilax®

Mijn nek is soepel, alsof hij gesmeerd is, mijn rug is losser en ik loop moeiteloos rechtop. Ik voel me dichter bij mezelf en ben beter geaard, spanning in mijn nek is weg (man 45 jaar Breda).

Na de behandeling heb ik veel meer bewegingsvrijheid in de nek, en is de pijn weg. Ik kan mijn hoofd verder draaien waardoor ik beter kan zien tijdens het autorijden. De pijn in de nek tijdens het werken aan tafel is nog niet weg, maar wel minder geworden. Ik slaap beter en dit zonder pijn of stijfheid. (Vrouw, 35 jaar, Deventer)

Algemeen

De nek is een complex systeem van spieren, banden, wervels, zenuwen en bloedbanen. Deze complexiteit, en het feit dat de nek continu wordt gebruikt voor het draaien en bewegen van het hoofd, maakt de nek zeer kwetsbaar voor letsel. Uit onderzoek blijkt dat nekklachten, naast rugklachten, het meeste voorkomen.

Moeite met het draaien van de nek kan voor veel problemen in het dagelijks leven zorgen, denk bijvoorbeeld aan autorijden en fietsen.  De oorzaak wordt gezocht in het onwillekeurig verkrampen van spieren in de nek. Deze verkramping kan ontstaan door verschillende oorzaken

  • Een slechte lichaamshouding is een veel genoemde oorzaak (nekpijn komt bijvoorbeeld meer voor bij mensen die een groot deel van hun werkdag aan een bureau zitten in een ‘voorovergebogen’ positie).
  • Een zware bevalling kan tot problemen lijden, huilbaby’s en nek klachten
  • Zwaar lichamelijk werk wat belastend is voor de nek en rug
  • Daarnaast kan moeite met het draaien van het hoofd ook een gevolg zijn van een geblokkeerde nekwervel.

 

Wat is AtlasPROfilax®?

De hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht. Dit gebied is grotendeels onbegrepen. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

Door de specifieke behandeling van AtlasPROfilax® worden deze spiergroepen tot ontspanning gebracht en de bloedtoevoer naar dit hele gebied bevorderd

Ik heb interesse in deze behandeling

Wil je deze behandeling inplannen of wil je meer informatie over wat ik voor je kan doen?
Twijfel dan niet en neem contact op via het onderstaande formulier.

× Vragen? Chat met mij