Atlasprofilax®

Gevoelloosheid en tintelingen

Gevoelloosheid en tintelingen

Hoe biedt AtlasPROfilax® een oplossing?

Er is nochtans niet veel bekend rondom het gebied van de eerste nekwervel, de atlas. Dit is een cruciale plek waar zeer veel zenuwbanen doorheen lopen. Als een zenuw beschadigd is kan dit grote gevolgen hebben tot zelfs verlamming toe. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas, simpelweg omdat er niet vaak een vraagstelling komt van een specialist over dit gebied. Echter, steeds meer wordt duidelijk dat het gebied rond de atlas en de draaier een cruciale rol speelt in het algemeen welbevinden van het individu.

Onderzoek van dr. Seibel uit Duitsland en dr. Laguna uit Mexico heeft uitgewezen dat bij het overgrote deel van een grote groep mensen de atlas geroteerd staat en ook gekanteld is. Bij sommige mensen geeft dit geen merkbare symptomen.

Bij anderen kan het bijvoorbeeld na een ernstige val of een ongeluk, maar ook spontaan, subtiele veranderingen teweegbrengen die de oorzaak blijken te zijn van onverklaarbaar ongemak, zoals zenuwpijnen alsmede tintelingen en gevoelloosheid in de ledematen. Een correctie van het hoog-cervicale gebied geeft in zulke gevallen onmiddellijke verlichtingen en vaak blijvende verbetering in de symptomen.

Wat is AtlasPROfilax®?

AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Er wordt net gekraakt of gemanipuleerd.

In deze methode worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen. Heel specifiek wordt een neuromusculaire massage uitgevoerd met een speciaal ontwikkeld apparaat.

De spieren houden het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd, in positie. De ‘wringing’ in de ligamenten, de spieren en de weefsels rond de atlas wordt door deze methode opgeheven en er vindt een zogeheten ‘reset’ plaats die veelal ervaren wordt als een ‘bevrijding’. De atlas bevindt zich weer in zijn optimale positie.

Wat is AtlasPROfilax® NIET?

Tijdens een AtlasPROfilax behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Ervaringen na AtlasPROfilax®

Eindelijk ben ik van mijn tintelende armen af, doordat de beklemming in mijn nek is opgeheven door de AtlasPROfilax behandeling. Ik wist niet dat het daardoor kwam en dacht dat het in mijn arm zat. Ik ben er blij mee want nu kan ik doorslapen en word ik niet meer wakker van de tintelingen in mijn arm. Ook is de spanning in mijn nek en schouders zo goed als weg! (Kees, 33 jaar)

Ik heb interesse in deze behandeling

Wil je deze behandeling inplannen of wil je meer informatie over wat ik voor je kan doen?
Twijfel dan niet en neem contact op via het onderstaande formulier.

× Vragen? Chat met mij