Atlasprofilax®

Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

Hoe biedt AtlasPROfilax® een oplossing voor chronische vermoeidheid.

Veel mensen ervaren een constante spanning rondom de schedelrand. Dit veroorzaakt stress in het lichaam. Door een vernauwde opening van de schedel naar de wervelkolom, veroorzaakt door een atlas (bovenste halswervel) die niet op de optimale positie staat, kunnen bloedvaten en zenuwbanen in de verdrukking komen.

De methode van AtlasPROfilax® zorgt in veel gevallen voor een reset van de bovenste nekwervels. Hierdoor wordt de ‘stress’ die in dat gebied aanwezig is geneutraliseerd. Veelal ontstaat er dan spontaan een ongekende ontspanning boven in de nek, direct onder de schedel.

Dit bewerkstelligt bij de meeste patiënten een inhaalslag in het slapen. Een slaap die echt vermoeidheid oplost. Meestal gaan mensen daarna ook veel meer dromen, ook een teken van het oplossen van spanningen en vermoeidheden.

Wat is AtlasPROfilax®?

Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden. Het is een neuromusculaire behandeling die met precisie wordt uitgevoerd.

.

Wat is AtlasPROfilax® Niet?

Tijdens een AtlasPROfilax behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen veilige methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Ervaringen na AtlasPROfilax®

Ik slaap beter, en heb veel meer energie. Dit ook omdat ik minder pijn en spanning voel in mijn hoofd en de rest van mijn lichaam. Ik ben zelfs weer begonnen met hard lopen! ( Kees, 35 jaar)

Na de behandeling voelde ik me erg emotioneel. Zou dit nu eindelijk de oplossing zijn? In de week die volgde kwamen allemaal oude pijntjes en kwaaltjes weer even voorbij, maar ik herkende ze en na een dag was het ook weer weg. Ik voel me nu weer krachtig, zelfbewust en doe heel veel dingen die ik jaren niet meer heb gedaan. Ik kan nu gewoon een hele middag shoppen zonder last te krijgen van oververmoeidheid, pijn in mijn heupen en onderrug! Ook ben ik onder leiding van een fysio weer aan het sporten begonnen. (Annemiek, 42 jaar)

Algemene kenmerken van chronische vermoeidheid.

Volgens de richtlijn Chronische Vermoeidheid (2013)1 kan chronische vermoeidheid (CVS/ME) worden gedefinieerd als:

Vermoeidheid die onverklaarbaar is, continu aanwezig of vaak terugkeert. De vermoeidheid is niet het resultaat van voortdurende belasting en wordt niet duidelijk minder door rust. Het gevolg is dat er veel minder energie aanwezig is voor werk, studie, sociale of persoonlijke activiteiten.

Daarnaast komen ten minste vier van de volgende symptomen voor:

 • Verminderd kortetermijngeheugen of concentratievermogen
 • Keelpijn
 • Gevoelige lymfeklieren
 • Spierpijn,
 • Pijn in verschillende gewrichten zonder zwelling of roodheid,
 • Hoofdpijn die qua vorm, patroon en ernst nieuw is,
 • Slaap waar de patiënt niet van uitrust,
 • Na inspanning een malaisegevoel dat langer dan 24 uur aanhoudt

Deze symptomen van chronische vermoeidheid blijven minstens zes achtereenvolgende maanden aanwezig of keren gedurende deze periode steeds weer terug, en waren er niet voordat de vermoeidheid begon.

Uit onderzoek1 blijkt dat de zorg voor patiënten met chronische vermoeidheid (CVS) wordt belemmerd door negatieve stigmatisering door hulpverleners. Hulpverleners zouden de waarheid en betrouwbaarheid van de beschrijving van symptomen ter discussie stellen.

Dit maakt het voor cliënten met chronische vermoeidheid (CVS) lastig om de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Meer informatie

 

  Ik heb interesse in deze behandeling

  Wil je deze behandeling inplannen of wil je meer informatie over wat ik voor je kan doen?
  Twijfel dan niet en neem contact op via het onderstaande formulier.

  × Vragen? Chat met mij