Atlasprofilax®
Chronische Hoofdpijn alternatief behandelen met atlas correctie
Chronische Hoofdpijn alternatief behandelen met atlas correctie
Hoe biedt AtlasPROfilax® een oplossing voor chronische hoofdpijn?
Tijdens de AtlasPROfilax® behandeling worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld, die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden. Het blijkt dat juist deze spiergroepen veelal zeer gespannen zijn bij mensen met chronische hoofdpijn. Ook bij een zwaar en dof gevoel kan de behandeling een groot effect hebben. Door de specifieke behandeling van AtlasPROfilax® worden deze spiergroepen tot ontspanning gebracht en de bloedtoevoer naar dit hele gebied bevorderd. Ook zenuwen die afgeklemd waren door scheve wervels kunnen voor hevige hoofdpijnklachten en zwaarte zorgen. In de praktijk blijkt dat bij 85% van patiënten met hoofdpijn en migraine zeer veel baat heeft bij de methode van AtlasPROfilax®.
VRAAG: Hoe vaak heeft u hoofdpijn? Als u het een cijfer kunt geven tussen de 1 en de 10 welk cijfer geeft u het? Kunt u ook aangeven wanneer en waar de pijn is. Komt het vanuit de nek?
Wat is AtlasPROfilax®?
Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas. Ook de meeste andere therapieën zijn niet erg bekend met dit gebied. Daarentegen wel weer met de wervels die eronder liggen.
AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt.
Wat is AtlasPROfilax® NIET?
Tijdens een AtlasPROfilax behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.
Ervaringen na AtlasPROfilax®
Uitstekend resultaat. Na 55 jaar dagelijks 6 tot 8 aspirines geslikt te hebben, is de chronische hoofdpijn zo goed als verdwenen. (Kees, 76 jaar)
Ik was al een jaar thuis. Niemand kon me helpen. Ik was op mijn hoofd gevallen met trampoline en sindsdien had ik de hele dag hoofdpijn. Ik kon me niet meer concentreren op school. Leren ging niet meer en ik was aardig geisoleerd. Ik ben zo blij na vele andere therapieën dat ik nu eindelijk iets heb gevonden dat echt werkt! (Maike, 15 jaar).
De chronische hoofdpijn is verdwenen. Ik kan weer moeiteloos rechtop zitten, wandelen en naar de sportschool. Niet te geloven maar ik hoef geen steunzolen meer aan. Ik loop veel stabieler. Ik voel me een stuk beter, vrolijker en sta meer in mijn kracht. Had ik dit maar 20 jaar eerder geweten en gedaan! (Annemarie, 63 jaar)
Meteen voelde ik dat er van alles aan het veranderen was in mijn lichaam. Oude klachtjes en pijntjes kwamen even naar boven, maar verdwenen ook weer vrij snel. Ik voelde hoe hard mijn lichaam bezig was met regenereren. Ik had ook spierpijn en last van mijn onderrug. De weken na de behandeling merk ik dat ik veel minder hoofdpijn heb. Ik heb warme voeten, voorheen altijd koud. Ik merk dat ik situaties beter aan kan, ik ben veel rustiger. (Vrouw, 23 jaar)
Algemeen
Volgens de Nederlandse Vereniging van hoofdpijnpatiënten heeft twintig procent van de Nederlanders, dat is een op de vijf, minimaal één dag in de week hoofdpijn¹. Sommige mensen hebben dagelijks last van hoofdpijn – chronische hoofdpijn. Dit heeft vaak verstrekkende gevolgen voor het dagelijkse leven. Soms zelf zo erg dat hun sociale leven onder druk staat. Werken kost veel energie. Veel pijnstillers en medicijnen moeten worden geslikt om het dragelijk te houden. Sommigen zijn meer aan het “overleven” i.p.v. te leven.
De meest voorkomende vormen van chronische hoofdpijn zijn:
Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn is een verzamelnaam voor meerdere soorten hoofdpijn zonder bekende neurologische oorzaak¹. Anders dan de naam doet vermoeden, ontstaat de hoofdpijn niet door spanning. De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet bekend. Er bestaan veel, nog niet bewezen theorieën. De pijn bevindt zich over het algemeen aan weerszijden van het hoofd en is dof en drukkend. Het wordt ook wel beschreven als een strakke band die rond het hoofd zit.
Bij spanningshoofdpijn is lichamelijke inspanning nog wel mogelijk. De hevigheid van de pijn wisselt gedurende de dag. De hoofdpijn kan af en toe optreden (episodische spanningshoofdpijn) of zeer geregeld (chronische spanningshoofdpijn).
Clusterhoofdpijn
Clusterhoofdpijn is een zeldzame (hevige) vorm van hoofdpijn. Naar schatting komt het voor bij een op de 10.000 mensen. Deze vorm van hoofdpijn komt over het algemeen voor in één tot drie korte aanvallen per dag, gedurende een periode van één tot twee maanden¹. Na deze periode volgt een tijd zonder klachten waarna een nieuw cluster van hoofdpijnaanvallen begint. Er zijn echter ook chronische patiënten, bij wie geen aanvalsvrije periode voorkomt. Deze patiënten ervaren iedere dag een ondraaglijke pijn.
Kenmerkend voor deze vorm van hoofdpijn² is dat de pijn zich altijd in één gezichtshelft bevindt, vooral rond het oog. Aan deze zijde kan tevens het oog gaan tranen of roodheid vertonen of zelfs aangezichtsverlamming voorkomen. Een aanval duurt gemiddeld een uur, waarna de volgende aanval enkele uren later volgt. De pijn wordt omschreven als explosief en borend. Anders dan bij migraine, waarbij de patiënt meestal stil in een donkere kamer gaat zitten of liggen heeft de patiënt met clusterhoofdpijn een sterke drang tot bewegen.
Literatuur
- http://www.nederlandsehoofdpijnvereniging.nl/over-nhv/informatie-voor/patienten/spanningshoofdpijn/.
- http://www.hoofdpijnpatienten.nl/soorten-hoofdpijn.
- Raskin, N. H. Migraine and the cluster headache. In: Fauci, A. S., Braunwald, E., Isselbacher, K., et al, eds. Harrison’s principles of internal medicine. New York: McGraw-Hill, 1998: 2307-2311.
- http://www.kennislink.nl/publicaties/meer-zicht-op-zelfmoordhoofdpijn.
Ik heb interesse in deze behandeling
Wil je deze behandeling inplannen of wil je meer informatie over wat ik voor je kan doen?
Twijfel dan niet en neem contact op via het onderstaande formulier.