Atlasprofilax®

Bekkenscheefstand

Bekkenscheefstand

Hoe biedt AtlasPROfilax een oplossing voor bekkenscheefstand?

De relatie tussen de positie van de atlas en de stand van het bekken is al lange tijd een discussie geweest. Omdat fysiotherapeuten en osteopaten/chiropractors niet de beschikking hebben over de inzichten van R. Schümperli die de AtlasPROfilax methode ontwikkelde, staat men vaak met lege handen wat betreft het corrigeren van een beenlengteverschil.
Zelfs als mensen 40 of meer behandelingen van een chiropractor hebben gevolgd staat nog altijd het bekken scheef. Hoe kan dat?

 

Test Uzelf: Als u ontspannen staat is uw gewicht meer op de linker of rechtervoet/been? Of als uw lang moet staan gaat u meer op uw rechter heup/been of linker heup/been hangen. Wat voelt natuurlijk en wat niet? Waarschijnlijk heeft u een duidelijke voorkeur. Na het behandelen van de AtlasPROfilax methode zult u merken dat u veel steviger en gelijkmatig staat op beide benen omdat de atlas in combinatie met het bekken in een meest optimale stand komt.

Een scheef bekken is een van de mogelijke gevolgen van een scheefstand van de atlas.

Volgens de laatste inzichten is de stand van de atlas, eerste nekwervel, cruciaal voor de correctie van het bekkengewricht en daardoor voor het opheffen van een beenlengteverschil waar vrijwel iedereen aan lijdt, zelfs zonder het te weten. De atlascorrectie die tot stand wordt gebracht door de AtlasPROfilax methode, heeft tot gevolg dat de gehele wervelkolom zich reset, en daardoor ook het bekken zich ontspant en corrigeert. Het resultaat is daardoor dat het eeuwige beenlengteverschil verdwijnt, meestal compleet en voor altijd. Dit heeft een goed effect op het algemeen welbevinden, op de houding van het lichaam en de bloeddoorstroming. De gevolgen voor iemand die veel onbegrepen klachten heeft zijn zeer verreikend. Onverklaarbare pijnen en ongemak verdwijnen vaak.

Wat is AtlasPROfilax® NIET?

Tijdens een AtlasPROfilax behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Algemeen

Het bekken is het benige gedeelte van het lichaam dat de romp met de benen verbindt. Het beschermt de organen zoals de blaas en darmen en bij vrouwen de vagina en baarmoeder. Tevens vervult het bekken een belangrijke rol bij beweging en houding van het lichaam. Het bekken vormt een geheel van botdelen, gewrichtsbanden, spieren, bekkenorganen en de bekkenbodem. Al deze onderdelen beïnvloeden elkaar waardoor een klacht in het bekken een oorzaak kan zijn voor klachten in de bekkenbodem en omgekeerd1.

Een scheef bekken is mogelijk het gevolg van een scheve atlas.

In de literatuur wordt onderscheid gemaakt tussen bekkenscheefstand en bekkenverwringing. Van een bekkenscheefstand wordt gesproken als één bekkenhelft, horizontaal gezien, in zijn geheel aan de ene kant lager staat dan de andere kant. Op deze manier kan een bekkenscheefstand zorgen voor een beenlengteverschil. Indien het linkerbeen korter is dan de rechter, zal soms de linker bekkenhelft lager staan dan de rechter bekkenhelft. Soms lijkt het juist alsof de linker bekkenhelft hoger staat omdat het bekken gekanteld staat. Toch is dan het linkerbeen korter.

Bij een bekkenverwringing staat de ene bekkenhelft ten opzichte van de andere bekkenhelft naar achter gedraaid. Zo kan bijvoorbeeld bij de voorzijde van het bekken, linkerkant hoger staan, maar aan de achterzijde staat links juist lager. Bekkenverwringing ontstaat waarschijnlijk wanneer de bovenste halswervel, de atlas, geroteerd en gekanteld staat.

Ervaringen:

 Na het ongeluk wat ik eind 90 kreeg ben ik enorm scheef komen te staan. Ik had chronische pijn in mijn nek-en schouders. Ik liep scheef doordat mijn bekken ook scheef stond. Moest met steunzolen lopen vanwege mijn beenlengte verschil. Ik had veel last van mijn onderrug. Ik was ook altijd moe vanwege de fysieke klachten. Nu na de behandeling en 2 maanden verder kan ik alleen maar zeggen hoe blij ik ben. De contante pijn in mijn nek en lijf is van een 9 naar een 2-3 gezakt. Het blijft vooruitgaan. Mijn lichaam is nog steeds aan het regenereren. Mijn steunzolen liggen in de prullenbak, ik heb ze niet meer nodig!

 

Literatuur:

  1. www.bekkenbodemzorgcentrum.nl/content/het-bekken.html

Ik heb interesse in deze behandeling

Wil je deze behandeling inplannen of wil je meer informatie over wat ik voor je kan doen?
Twijfel dan niet en neem contact op via het onderstaande formulier.

× Vragen? Chat met mij